I did it!!!
Door: Femke van Nassau
Blijf op de hoogte en volg Femke
02 Mei 2005 | Australië, Wollongong
Shortcut voor laffe lezers:
Alles is nog steeds op en top!!
Voor de niet laffe lezers:
Donderdag 28 april om 11.00 was het zover en ben ik gesprongen…
En wel uit een vliegtuig….en heb voor de grap ook maar een instructeur meegenomen en een parachute....AAAAAAAAAAAAAAHHHHHH!!!
Het was echt super gaaf!!
Na me een week al lekker op te fokken, vroeg op en naar North Beach...
Daar aangekomen, kwam een of andere dweep ons verwelkomen...pakken aan (hele charmante blauwe broek, size groot) en een mooie buidel aan, voor als we in het water landen (what?) en een mooi strak tuigje... (nog even betalen..au dat doet pijn, maar ja je moet wat met de IB-centen). Hop in het busje naar het minivliegveld.
Drie instructeurs....en welke krijgt Femke...jaja uiteraard de lelijkste en de oudste...Boehoe! Daar kregen we in twee seconden even uitgelegd hoe het werkt en prop, prop allemaal in het vliegtuigje. Uhm waar is de deur...zat alleen een multiplex doorzichtig ding met paars bond als deur...hmm nou doe die dan maar dicht...
En off we go! Was echt een super mooie dag, dus geen wolkje te zien! Lekker een kwartiertje van mooi uitzicht genieten!! Anne en ik hadden ons goed voorbereid en allebei een heart rate monitor aangedaan...Dus die kerels heel de tijd vragen: ‘what’s your heart rate....and now??...and now???’
Maar toen moesten we toch echt ons vredige vliegtuigje verlaten..na check dubbel check...hop Anne uit het vliegthuig, het andere meisje en toen moest ik....WHAAAA
Super lange free-fall en POP de parachute doet het (Pffff) en enjoy the view....Vet mooi!! Mocht ook zelf sturen.. Dus Femke helemaal blij!!
En toen we de perfecte landing hadden gemaakt, stonden Lara, Lian, Kate en Will ons daar op te wachten....Hyperen maar!!
Uiteraard niet meer naar de unie geweest, maar lekker naar het strand..waar ik maar liefst 3 minuten stil kon liggen, wegens overdosis aan adrenaline. Dus toen zijn we maar lekker gaan shoppen!!
Verder me in de weekenden gelukkig ook niet hoeven te vervelen!!
Hadden een lang weekend wegens ANZAC day (memorial day voor alle omgekomen soldaten in de oorlog), dus zaterdags vroeg op. Samen met Anne, Lara, Lian en Ranae (Lian’s huisgenootje) met de auto naar the Blue Mountains. Na een omweggetje..ach ja..Kom maar, kom maar; 5 vrouwen in een auto.....eindelijk in Katoomba aangekomen, daar op zoek naar ons hostel, wat we, ontzettende cybergirls via internet geboekt hadden. Gevonden...zegt die kerel: 'ik heb jullie boeking niet binnen..mijn computer is kapot'...ja dus..... Paniek, drama, toestand, maar hij kon wel iets voor ons regelen en we kregen ons geld terug..Dus wij naar die andere toko. Welkom in de onderwereld van Australie! Maar ja, beter iets dan niets!
Naar the Three Sisters en daar lekker gewandeld en met de railway omhoog... (super steil..lekker gillen...kei leuk!!) en ’s avonds kwamen Will, Guy en Ton (vriend van Lara)! Lekker pilsjes gaan drinken. Zondags een gave hike gemaakt, langs watervallen en in een cliff!!
s’Avonds naar Sydney, naar Inge! Een dolle boel in de stad...Iedereen dronken!! En Inge aan de Kerel..Dus na een avond lekker dansen op goede meezingers (ik moet Andre hier maar eens snel introduceren!!) met die kerel van Inge mee naar de pannenkoekentent (24 uur per dag open....wat een grap!) Wij die kerels nederlandse scheldwoorden leren...Bleek de ober dus Nederlands te zijn...oeps
Toen in een ruk door naar een memorial bijeenkomst op de navy base. (waren de enige niet-ozzie’s) maar was zo moe, dat ik gewoon staand in slaap viel..hmm, niet best!
En toen uiteindelijk lekker slapen in Inge’s nieuwe paradijs!! (op de grond, omdat mijn bedje ingenomen was door iemand anders!)
Afgelopen weekend ben ik met collega’s naar the Belgium Bar in Sydney geweest! (en daar werkte dus die zelfde kerel als in de pannenkoeken toko...vaag; stalker..haha)
Met Kate, Will, Guy, Anne, Lara en Lian een Disney-night (Hercules, Brother Bear, Bambi (saai, die moeten ze verbieden om kinderen te tonen) en Alladin) gehouden....Lekker pannenkoeken gemaakt en allemaal Hollands snaaivoer voor tijdens de film!
Op de unie ook alles stabiel!
Heb eindelijk mijn laptop, dus kan nu lekker thuis werken en internetten!! Beetje jammer alleen dat mijn back-up cd zichzelf ging reformatteren, waardoor ik dus een deel van mijn data kwijt ben, dus nu maak ik 100 back-ups van alles!
Heb ook mijn approval van the ethics, dus mag nu legaal mensen testen, wat ik dus druk aan het doen ben!
Heb ook mijn laatste surfles gehad...en opeens had ik het door..dus het rechtop staan lukte!! Ole!!
De beginners-sessie van de UWH is ook afgelopen, dus kregen we club shirts en er waren een aantal prijzen...en ik kreeg een duikmasker omdat ik het meeste was komen opdagen! Jippiejee!
Wel en wee in Ozzieland:
- Mensen snappen niet dat The Netherlands and Holland hetzelfde is, dus dat moet ik iedere keer uitleggen
- Iedereen speelt hier op ANZAC day two-ups (gambling game) Eigenlijk gewoon kop of munt..was wel grappig om te zien
- Ze gebruiken hier veel AM-PM voor de tijd...irritant!
- Iedereen kent Nederland, maar dan alleen maar Amsterdam en ze denken dus ook allemaal dat iedereen uit Amsterdam komt....dahuh
- Domste vraag tot nu toe: Hoe zeg je mijn naam in het Nederlands?
- Sproetentussenstand: ben maar gestopt met tellen!
Kei leuk dat ik zoveel mail en post krijg en leuke reacties op mijn site!! Jippiejee! Dus allemaal super bedankt daarvoor!
Ben benieuwd of jullie koninginnedag allemaal overleefd hebben?
Nou ik hoor het allemaal wel!
Liefs
Femke
02 Mei 2005 - 06:36
Anke:
he fem! super cool je jump man!! Echte retegaaf! Wel beetje jammer van de instructeur natuurlijk. Complimentje: ben in de regel wel een aardig laffe regel, maar ik doe het nu heel goed! Kus anke -
02 Mei 2005 - 07:03
Eva:
Zo Fem, ik had er nooit bij stil gestaan dat je NOG sportiever kon worden. Klinkt super..en de foto's zijn goed! Ik ga zometeen maar even gewoon een stukje hardlopen door de duinen, ben nu nl. even in Monster. Druk aan de scriptie, het moet binnen een maandje of 2 af, want dan hebben we weer iets nieuws bedacht. Ik ga nl. 3 maanden naar de WHO in Bonn; huppa nog een stage erbij, werken is nog niet in mijn hoofd opgekomen hoor!
Koninginnenach was weer een erg geslaagd feest, van Koninginnedag zelf heb ik dan ook niet zoveel meegekregen.
Idd. erg handy zo'n laptop, ik ben er ook van. Suc6 verder met je onderzoek. De rest van de tijd komt vanzelf wel vol denk ik zo.
Kus, Eva -
02 Mei 2005 - 09:22
René Olthof:
The Netherlands and Holland hetzelfde?
Femke komt uit Holland, Femke komt uit Holland.
Al gebruik gemaakt van je 'royale' achternaam. Alles dat met royal te maken heeft vinden ze in het buitenland over het algemeen prachtig.
Die feestdagen in Australië zijn inderdaad feest. ANZAC Day heb ik zelf niet meegemaakt, zal wel iets minder uitbundig zijn gezien het onderwerp. 4 mei komt er in Nederland ook weer snel aan... -
02 Mei 2005 - 09:32
Maud:
Wat een schitterend verhaal! En een mooie opname van je hartslag, Fem. Geniet ervan..
Hier hebben we gisteren de eerste zomerse dag er op zitten. Bijna dertig graden. Genieten op de fiets (lekker spannend he zo'n hollands fietstochtje naar heusden!!)Liefs, maud -
02 Mei 2005 - 10:41
Marliez:
Supervet, ik ben trots op je!! En dat duurt iid wel ff, tot je die adrenaline rush kwijt bent! Is de poster nog mooi? Ik ga binnenkort ook mijn posters ophangen die ik van een paar Candors heb gehad...nog maar een paar daagjes..:).
Je hoort snel van me als ik dr ben!
Doei!!
Marliez -
03 Mei 2005 - 12:11
Nenut:
he femke,
heb nu al sinds vorige week donderdag vrij, want scriptie af en klaar, ingeleverd, weg ermee! Ben nu aan het solliciteren voor rijksoverheid trainig, maar da's nogal lastig (ik moet mijn maatschappelijke betrokkenheid aantonen, ..juist; en nog meer andere dingen waarvan ik denk: tja, ach, ik lees de krant, is dat ook goed?).
Morgen ga ik een paar dagen naar Krakau in Polen, met de matser en de vader en broer van de matser. Ik ga me nu weer verdiepen in de wereld van: 'hoe prijs ik mijzelf in de hemel, zonder het te opvallend te doen?'.
Je verhalen zijn nog steeds erg a la jou, druk druk, feest, druk, druk. Klinkt allemaal prima.
Veel plezier en echt, echt waar ik mail je als ik weer terug ben uit Krakau.
Liefs,
Nanette -
03 Mei 2005 - 21:16
Puk:
Ha Van Nassau!
Hmm, de wetenschap en het aangename (alhoewel.. aangenaam..) combineren, slim!
Ook ik blijk geen laffe lezer (ik lees zelfs andermans posts, zodat ik nu weet wat Nanette's plannen voor het werkende leven zijn en dat ik er de komende dagen waarschijnlijk niet kan bereiken), wel een laffe schrijver..
Maar goed, je wilde koninginnedag verhalen, dus here we go:
Puk ontdekt het fenomeen koninginnenacht.. Ik stond helemaal versteld van de Vrijmarkt en de enorme hoeveelheden mensen die op de been waren, een soort carnaval, maar dan zonder verkleden (of nou ja: wel veel oranje natuurlijk). Ik was voornemens mezelf in de Flits te vermaken, een erg leuke KoKo-like-kroeg, waar met koninginnenacht altijd een goed feest schijnt te zijn. Uiteindelijk heeft half Candor/Vulptur zich daar vermaakt, maar zat ik elders.. Maar ik heb me goed vermaakt en de rest ook volgens mij, dus dat zit wel snor. Op koninginnedag zelf zijn Roland en ik de Vrijmarkt nog eens bij daglicht gaan zien en hebben we voor 2 euro toch een heleboeel bagger-cadeautjes voor Sanne gekocht, die de dag erna haar verjaardag vierde.
Dat zijn dus zo mijn belevingen, geen parachutesprong, maar toch.. Overigens heb ik ook onlangs iets voor het eerst van mijn leven gedaan: ik heb auto gereden. Naast de trekker (tractor in goed nederlands), nu dus ook in een auto. Ik vond het nog leuk ook! Voor herhaling vatbaar en als ik nu een beetje mijn best doe, kan ik ergens deze zomer rijden... (met een rose papiertje bedoel ik dan)
Goed, vermaak je daar met je ethisch-goedgekeurde experimenten, je laptop, je back-ups en de je lelijke parachute-sprong-begeleiders.
-xxx-
-Puk- -
05 Mei 2005 - 07:01
René Olthof:
Nu pas vallen mij de foto's op. Erg leuk. Alleen 'Le Penceur'? La Penseuse zul je bedoelen! -
06 Mei 2005 - 19:42
Marjo O:
Ik zie wel dat je het erg rot hebt :-)
Wij ook want het is hier koud en winderig.
Geniet maar verder... -
09 Mei 2005 - 18:21
Marieke Van Gool:
geniet er maar van!! Wij hebben net BART achter de rug in de regen hagel en storm. Wat betreft de eindstand, we hebben het gered om laatste te worden in de competitie, het kostte wat moeite, maar toch...
Ben wel een beetje jaloers op al je activititeiten, voetbal is toch iets minder spannend.
Groetjes Marieke -
16 Mei 2005 - 09:30
Marielle:
Hoi Femke,
Leuk zeg al ondermenmingen van je daar! Het lijkt wel of het bij jou niet extreem genoeg kan (parachute springen!)Wist niet dat jij nog zoveel meer uit 1 dag kon halen. Hoe doe je dat toch allemaal!
Geniet nog maar lekker verder.
Gr. marielle -
22 Mei 2005 - 15:40
Brechtje:
zozozo... Om je terug te pakken komt er ook een lange mail voor jou aan!! haha! plezier fem!