G'Day - Reisverslag uit Wollongong, Australië van Femke Nassau - WaarBenJij.nu G'Day - Reisverslag uit Wollongong, Australië van Femke Nassau - WaarBenJij.nu

G'Day

Door: Femke van Nassau

Blijf op de hoogte en volg Femke

19 April 2005 | Australië, Wollongong

Zo zo dat is weer een tijdje geleden..tijd voor nieuwe avonturen uit kangarooland!!

Morgen gaat het dan echt beginnen en ga ik mijn eerste proefpersoon pesten (gna gna)
En dan nog maar 19 te gaan...eitje zeggen we dan maar! Heb al 17 slachtoffers gevonden, dus hoef er nog maar drie te zoeken...om het magische getal van 20 te bereiken. Eenmaal de 20 bereikt kan de statistiek-kwelling beginnen, dus daar denken we nog maar niet over na!!
Ga proberen om mezelf tussendoor toch maar hard te trappen om die scriptie ook enigzins op papier te krijgen...want het scriptie-faal-gedrag is tot op heden nog in groten getale aanwezig....dus...

In ieder geval begint mijn onderzoek nu echt te lopen... heb ik alle apparatuur op heel de unie kunnen vinden en tot mijn verbazing werkt alles ook redelijk... onderzoek is maar relatief, toch?!!

Eigenlijk vliegen de weken voorbij...want heb iedere keer weer iets leuks om naar uit te kijken in de weekenden....he wat vervelend..

Ben 3 weken geleden met mijn Department uit eten geweest.....op een heuvel met uitzicht op zee...heel vervelend....was wel een beetje een pauper bedoening, maar mijn voedsel was goed binnen te houden! En ondertussen nog entertainment ook...Quiz-night, loterij (kon je garnalen winnen) en een chicken-rad (als jouw nummer op het rad kwam, won je een gebraden kip...). Andere entertainment dan ik gewend bent...maar toch
En in de trein terug dronken kerels wijs gemaakt dat iedereen aan porno doet in NL, maar dat sex verboden is....hoe dronken ben je dan...

En toen ben ik de volgende dag op expeditie naar Sydney gegaan om Inge (vriendin uit Maastricht, die nu 6 maanden in Sydney zit) te gaan opzoeken! Wat een dolle boel! Erg apart om iemand van thuis op eens aan de andere kant van de wereld te zien!! Dus toen zijn we gaan shoppen in Manly en gaan zwemmen in Manly beach..heel vervelend!!

Zondags was er een voetbal toernooi...dus Femke paraat; maar die stomme regelneukers hier, lieten me dus niet meespelen omdat ik niet geregistreerd sta en dan dus niet verzekerd ben....Dus ik mocht helaas niet meelopen in de intro-parade tussen alle teams op het veld (had nog nooit zo iets vaags gezien... alle teams een mooi voorstel rondje op het veld op van die fijne marcheermuziek...en dat alleen maar voor een lokaal toernooitje...vage Ozzie’s)
Dus heb heel de dag maar lekker in de zon gezeten en zelf een beetje gevoetbald!

En afgelopen twee weekenden heb ik mijn Scuba Dive course gedaan...en gehaald...Dus heb nu mijn Open Water PADI....
Was bij intructor thuis, die een opslag van te veel equipment had!! Heel vervelend boven op een cliff met uitzicht op de oceaan! Het eerste weekend 6 uur op; heel de zaterdag theorie...en die kerel maar praten en praten...wel leuke verhalen...maar 14 uur is toch een beetje veel! En zondags weer 6 uur op (denk je toch dat je weekend hebt en wat kunt uitslapen...NOT) en heel de dag in het zwembad skills oefenen.
Het tweede weekend op vrijdagavond theorie examen en toen in twee dagen 4 duiken gemaakt, jaja weer 6 uur op...grrrr!! Maar hoe best was dat!! Kei veel mooie vissen en planten en dieren gezien met als toppert een octopus, zeepaardje, eels en cuddlefish (heeft ook tentakels als octopus, maar dan lang groot lijf dat zich aanpast aan de kleur van zijn omgeving...jaja duidelijk he?!?)
Heb dus weer een nieuwe hobby ontdekt!! VET GAAF!!
Ga waarschijnlijk met Anne in Juni een weekend vanaf een boot duiken en als ik ga reizen nog met Bert, dus kan volop duiken!!

Heb verder nog een andere activiteit gevonden naast het surfen (heb recht op board gestaan, daarna wel weer hard gecrashed en 100 keer rondgetold in water, maar toch) en UWH door de weeks... namelijk trainen voor de halve marathon van Sydney (op 22 mei) dus dat wordt even flink aanpoten!!

Tijd voor het welbekende Australie Feit:
- Alle meubels in alle huizen komen hier duidelijk uit het jaar nul.... design..huh wat is dat??
- Haaien tussenstand bijna op een....maar gelukkig net niet!!
- Sproeten tussenstand....uh heel veel
- Heb naast de ontbijtkoek, nu ook hagelslag, appelstroop en speculaas gevonden in de supermarkt...ben dus zeer goed aan het integreren met de nieuwe cultuur!!
- Heb al veel post gehad!! Jippiejee..dus mijn kamer wordt al erg gezellig, maar een mens kan nooit voldoende post krijgen zeg ik dan maar (hint hint)
- Ben al 77 dagen weg....time flies....
- Het is hier nog steeds boven de 20 graden, en ik zit binnen aan mijn onderzoek te werken... ergens gaat er toch iets mis!
- Ze hebben hier dus echt de slechtste reclames die ik ooit gezien heb, allemaal over meubels of auto’s met van die te slechte nep kerels met fake-glimlach!

Nou hoop dat het bij jullie ook allemaal goed gaat....de zon doet in ieder geval zijn best!!
Allemaal weer bijgekomen van de traantjes wegpinken om de paus...wie oh wie zal toch de nieuwe paus worden!!
En natuurlijk PSV kijken...spannend!!

Nou ik hoor jullie verhalen allemaal wel!

• 19 April 2005 - 10:20

René Olthof:

PSV? AZ zul je bedoelen...
    Hoe ben je in Manly Beach gekomen? Met de watertaxi?

• 19 April 2005 - 12:24

Merel:

He Fem !!! Klinkt allemaal wederom prima daar. Volgens mij kan het bijna NIET niet leuk zijn in Australie als ik dat zo hoor van iedereen. Maar idd beetje jammer op sommige momenten (lees: lekker weer)dat je dan stage doet daar, en niet zo'n laffe Erasmus opleiding ;-)

Fijne tijd nog!!
    Dikke kus Merel

PS ik ga in Marokko stage lopen in juli!

• 21 April 2005 - 09:29

Nenut:

he babe,
    ik ben helemaal in de gloria, want heb van beide begeleiders heel weinig kritiek gehad op 1e versie, en ik verwacht mijn officiele versie volgende week in te leveren! Ja, duurt lang, weet ik, maar dan heb je ook wat!
    Foto's + verhaal zijn weer es jaloersmakend, maar hier is het natuurlijk ook dolle pret. De quiznight is tegenwoordig ook op koko, dus da's iedere keer whiskey winnen, moet je wel de juiste personen in je groep hebben anders werkt het niet natuurlijk.
    En de zon schijnt hier af en toe, waardoor we hem meer waarderen dan die ozzies die iedere dag zon hebben. (juist..)
    Vanavond heb ik mijn laatste salsales en ik heb mijn haar in een extra scheve scheiding geknipt.
    Zo, nu benje weer helemaal bij,
    have fun en liefs, Nanette

• 25 April 2005 - 10:11

Irene:

nou fem ik zie het wel. je hebt het erg beroerd allemaal. leuk zeg al die berichten. time fies, indeed. veel plezier nog en sterkte met jouw onderzoek. we zullen het wel weer horen. doei.

• 01 Mei 2005 - 07:06

Brechtje:

Zo fem... klinkt wel heel erg prettig daar, denk je er al aan om te emigreren? Nee, ik hoop dat je ook nog es terug komt! Gelukkig zijn mijn twee toetsen ook voorbij (grote kans dat ik ze gehaald heb, jippie!) dus lekker tijd voor ontspanning. Een weekendje wandelen in Drenthe, feestjes vieren en hopelijk ook weer eens mooi weer om een dagje te zonnen op mijn dakterras! Fijn dat jij lekker aan het genieten bent, laat die proefpersonen wel heel he!?
    Bye bye, veel plezier!